Havens rond Heijplaat

Heijplaat is een dorp aan de rivier, maar is ook omringd door havens. Er is een punt op het dorp waar de afstand van de ene haven naar de ander haven niet meer bedraagt dan 250 meter. Alle havens zijn in gebruik. Waarvoor de havens gebruikt worden is voor een aantal haven wel veranderd.

kaart van 1950

De kaarten zijn gedownload van de de site https://www.topotijdreis.nl/

Toen de redactie deze berichten maakte, konden we over alle havens op één na makkelijk informatie verzamelen. De uitzondering in dit geval is de Werkhaven.

Om een beeld te geven van de ontwikkelingen van de havens rond Heijplaat, hebben we een filmpje klik hier gemaakt met een time lapse gemaakt van de kaart van het gebied. Het filmpje begint met een kaart van 1850, de laatste kaart is van 2019

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!